Autor Tema: Caprica  (Posjeta: 16259 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline krbo

• Psi, ćevapi i HD su zakon!
  • Prevoditelj
  • Heroj član
  • Spol: Muški
Odg: Caprica
« Odgovor #320 : 08.11.2011. 02:39:37 »
Khevi, ajd' prestani postati u ovoj temi.

Čim vidim novi post i tebe kao autora odmah mi zatitra pumpica jer je ponadam kako objavljuješ nastavak serije...

;D
May the Plasma be with you!

Offline annorax

• Valar morghulis, valar dohaeris.
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • Bifrost cross may those who die...
« Odgovor #321 : 08.11.2011. 07:41:42 »
Sad se čeka Blood and chrome :-D
Pitanje je hoće li uopšte i biti toga. Sjećam se prije nekog vremena da sam čitao da se nešto opasno nećkaju; hoće-neće, ovo-ono, a onda je (bar mi se tako čini) odnekud procurila vijest da spremaju seriju webisoda. Ja bih ipak volio da bude "prava", klasična serija. I, ukoliko bi izašla, raspoložen sam da prevodim.

Khevi, pošto si se vratio u prevodilačke vode, ne znam jesi li zainteresovan za ovo? Ako ti treba pomoć, viči. Hoćeš da idemo 1:1? Znam da bi išlo brže da idemo pola-pola, ali ja i govorim i pišem isključivo ijekavicu, a glupo mi je da pola prevoda bude na ekavici, a pola na ijekavici.
Holy dragons, keepers of time
Ride brave the blue skies and spell my eyes...

Mirko S. Kojotovski, genije!

Offline Khevenhiler

• Prevoditelj extra
  • Senior član
« Odgovor #322 : 08.11.2011. 14:33:16 »
Čim vidim novi post i tebe kao autora odmah mi zatitra pumpica jer je ponadam kako objavljuješ nastavak serije...
E, moj, Krbo... Bojim se da se nećeš nagledati Kaprike tim tvojim okom.
Mrka kapa, rekli bi ovde.

Sad se čeka Blood and chrome :-D
Khevi, pošto si se vratio u prevodilačke vode, ne znam jesi li zainteresovan za ovo? Ako ti treba pomoć, viči. Hoćeš da idemo 1:1? Znam da bi išlo brže da idemo pola-pola, ali ja i govorim i pišem isključivo ijekavicu, a glupo mi je da pola prevoda bude na ekavici, a pola na ijekavici.
Kako ćemo da prevodimo vebizode? Ti minut - ja minut? Ili ti reč - ja reč.
Što se tiče problema koji navodiš, predlažem hitno ukidanje vukove reforme i vraćanje na jat pa nek svako čita kako mu se... ćefne!

Kažu da je danas godina dana od donošenja odluke za ukidanjem Kaprike i prelaska na produkciju hitova poput Megaajkula protiv oktoposaurusa.

Samo...  8)
Šta se desilo sa sličicom?

Offline annorax

• Valar morghulis, valar dohaeris.
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • Bifrost cross may those who die...
« Odgovor #323 : 10.11.2011. 01:37:07 »
Kako ćemo da prevodimo vebizode? Ti minut - ja minut? Ili ti reč - ja reč.
Ko govori o webisodama? Mislio sam ako krene prava serija.

Ja bih ipak volio da bude "prava", klasična serija. I, ukoliko bi izašla, raspoložen sam da prevodim.

Webisode su ti meni onako kako fino reče Džon Travolta u "Sabljarki": masturbation without pay-off.   ;D

Ako ne krene prava serija, sumnjam da će biti i web-umotvorina. Već dvije godine nas pale pričama o nastavcima Farskejpa u tom stilu, pa ništa...  :(
Holy dragons, keepers of time
Ride brave the blue skies and spell my eyes...

Mirko S. Kojotovski, genije!

Offline nenad.d

• Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • With Robert Hawkins ready to go and nukem all.
    • http://hotel-weinhaus-bernarda.de
« Odgovor #324 : 10.02.2012. 02:45:51 »
Ovo http://svtplay.se/v/2635623/smygtitta_pa_serien_akta_manniskor bi trebalo da bude kao Caprica. Šveđani napravili Cylonca  ;D ne znam kakva će biti "šestica"  ;D
Šalu na stranu, ovo je krenulo sa emitovanjem, http://www.imdb.com/title/tt2180271/, video sam da imaju 2 epizode sa sve Engleskim srt titlovima. Šta još neću videti, da šveđani snime SF.. rekao sam ja, polako budemo prelazili mi svi na skandinavce, kod amera ne možeš više ni dobrog smeća probrati. :facepalm
iShare, noProfit

iShare, noProfit

Offline Vladimir Marković Covenant

• Heroj član
« Odgovor #325 : 10.02.2012. 12:56:46 »
Ovo mi deluje kao nešto što se mora gledati. Samo, ko zna hoće li biti engleskih titlova... ili bilo čijih drugih
Molim Vas, kad čitate moje poruke, uvek pretpostavite da je ono što sam mislio rečeno sa dobrom namerom i ako je rečeno nešto što može da se tumači dvojako, mislio sam onako kako bi Vi mislili da ste tako nešto napisali

Offline nenad.d

• Prevoditelj extra
  • Heroj član
« Odgovor #326 : 10.02.2012. 13:19:39 »
Imaju Engleski titlovi, srt, snimci su hdtv ili web-rip, okačiću ih na titlove, pa posle probaj.
iShare, noProfit

iShare, noProfit

Offline Vladimir Marković Covenant

• Heroj član
« Odgovor #327 : 10.02.2012. 15:53:38 »
i magnetiće molim na PM :)
Molim Vas, kad čitate moje poruke, uvek pretpostavite da je ono što sam mislio rečeno sa dobrom namerom i ako je rečeno nešto što može da se tumači dvojako, mislio sam onako kako bi Vi mislili da ste tako nešto napisali

Offline nenad.d

• Prevoditelj extra
  • Heroj član
« Odgovor #328 : 10.02.2012. 16:27:57 »
Nema p2p, samo RS.
iShare, noProfit

iShare, noProfit

Online rale626

• Član
  • "I'll see you on the other side"
« Odgovor #329 : 06.04.2012. 01:16:44 »
Upravo sam zavrsio sa ponovnim gledanjem ove serije...sta reci nego SyFy-u pozeleti bolnu smrt.  :)

On to Battlestar Galactica!  ;D

Offline Khevenhiler

• Prevoditelj extra
  • Senior član
« Odgovor #330 : 02.05.2012. 16:51:33 »
Ovo http://svtplay.se/v/2635623/smygtitta_pa_serien_akta_manniskor bi trebalo da bude kao Caprica. Šveđani napravili Cylonca  ;D ne znam kakva će biti "šestica"  ;D
Šalu na stranu, ovo je krenulo sa emitovanjem, http://www.imdb.com/title/tt2180271/, video sam da imaju 2 epizode sa sve Engleskim srt titlovima. Šta još neću videti, da šveđani snime SF.. rekao sam ja, polako budemo prelazili mi svi na skandinavce, kod amera ne možeš više ni dobrog smeća probrati. :facepalm
Skinuo sam ovo i počeo - sa izuzetnim zadovoljstvom - da gledam!

Ova serija se bavi tematikom kojom je nameravala da se bavi Kaprika. Odnosima ljudi i njihovih veštačkih pomoćnika, kao i samoosveštavanjem tih "veštačkih". Specijalnih efekata gotovo da i nema, fejzera nema, humora ima, ubistava ima.
Zbog švedske atmosfere, ljudima s naših prostora ovo verovatno izgleda kao da je na nekom drugom svetu. A i jeste, ako ćemo iskreno.
 :-X

Svima kojima se dopadala Kaprika i zanima ih ovakva tematika, preporučujem i ovu seriju.
Šta se desilo sa sličicom?