Autor Tema: The Secret Diary of Adrian Mole (Aged 13 3/4)  (Posjeta: 850 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mijau

• Gasp!
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • Spol: Muški
  • I dislike so many things... and people.
The Secret Diary of Adrian Mole (Aged 13 3/4)
« : 20.09.2011. 22:15:41 »

Opis:
Tko nije čitao ili čuo za Adriana Molea? (Ne bi trebalo biti takvih, ipak je u školskoj lektiri.)
Za one koji ne znaju za njega, ukratko: Adrian iskreno bilježi sve svoje dnevne brige, od dana do dana, sa smionošću koja nije poznata u prozi ovog žanra. Saznajemo sve o njegovom čvrstom vjerovanju u svoj književni talent, o njegovoj velikoj ljubavi prema Pandori, o "nesebičnom" pomaganju starcu Bertu Baxteru, o alkoholičarskim i seksualnim neprilikama njegovih roditelja...
Osim toga knjiga je i vjerni čuvar sociopolitičkih obilježja 80-ih godina prošlog stoljeća u Midlandsu. Za seriju se može reći da vrlo vjerno prati knjigu.
Glume Gian Sammarco, Julie Walters (u drugoj sezoni zamijenila ju je Lulu), Stephen Moore, Lindsay Stagg, Steven Mackintosh i drugi.
Snimljene su dvije sezone, jedna prati prvu knjigu Tajni dnevnik Adriana Molea, dok druga prati nastavak Novi jadi Adriana Molea.

Žanr: komedija, satira

IMDb
Wikipedia

Titlovi
« Zadnja izmjena: 20.09.2011. 22:52:58 mijau »

Laugh loudly, laugh often, and most important, laugh at yourself.

Offline vrd

• Senior član
Odg: The Secret Diary of Adrian Mole (Aged 13 3/4)
« Odgovor #1 : 20.09.2011. 22:28:27 »
Ja sam naišao na 3 sezone.

1. The Secret Diary of Adrian Mole

2. The Growing Pains of Adrian Mole

3. Adrian Mole: The Cappuccino Years

sjećam se tih knjiga iz mladosti, pa bih mogao ovome dati priliku.

Hvala na informaciji, nisam znao da postoji ova serija.

don't argue with an idiot, people who are watching may not be able to tell the difference

Offline cpdjaN

• Prevoditelj extra
  • Heroj član
« Odgovor #2 : 20.09.2011. 22:41:34 »
Ja sam pročitao samo ovu, Aged 13 3/4. Ali, nešto ne volim da gledam starije serije, tako da ne bih počinjao, osim ako ne vidim dobre kritike od vas.

Citat:
Hvala na informaciji, nisam znao da postoji ova serija.

+1
One cries when one is sad. For example, I cry because others are stupid and it makes me sad.

Offline mijau

• Gasp!
  • PO moderator
  • Izuzetak
« Odgovor #3 : 20.09.2011. 22:52:33 »
Treća sezona je snimana dosta kasnije, s drugom glumačkom ekipom, zato je nisam računao ovdje. Više je kao zasebna serija.
 :)

Offline vrd

• Senior član
« Odgovor #4 : 21.09.2011. 07:04:20 »
Treća sezona je snimana dosta kasnije, s drugom glumačkom ekipom, zato je nisam računao ovdje. Više je kao zasebna serija.

Ako me sjećanje dobro služi, on tada već ima nekih 30-ak godina ili je tu negdje, tako da druga glumačka ekipa i nije problem. U svakom slučaju, počet ću s gledanjem, pa ako nije preloša, (u sjećanje na moju mladost) pogledamo i tu seriju. ;D ;D

don't argue with an idiot, people who are watching may not be able to tell the difference

Offline bossanova

• Heroj član
  • Spol: Ženski
« Odgovor #5 : 21.09.2011. 07:23:21 »
Sue Townsend :)
U njene knjige sam zaronila ravno iz Kušanovog naručja. I više ništa nije bilo isto. ;D
Falklandski rat, Pan, centimetri... one cipele kojima je bio opsjednut...  ;D Ovo nabavljam čim se vratim doma. Kvragu sve, potražit ću i knjige.
Mijau, svaka čast!

Offline mijau

• Gasp!
  • PO moderator
  • Izuzetak
« Odgovor #6 : 27.10.2011. 19:46:12 »
Ako je slučajno bilo onih koji su je očekivali, i kompletna druga sezona je prevedena.
Ovdje se primjećuje malo veće odstupanje od knjiga, više toga je izbačeno i podosta izmiješano (ali to se vidi samo ako se usporedo sa serijom prati i knjiga ;D – kod samog gledanja doživljaj nije umanjen).

Time je ova serija kompletirana, a što se tiče one novije iz 2001. Adrian Mole: The Cappuccino Years, njome se ne planiram baviti. Jedva sam pogledao i prvu epizodu.

Offline bossanova

• Heroj član
  • Spol: Ženski
« Odgovor #7 : 28.10.2011. 07:32:18 »
Hvala, mijau!