Autor Tema: To Play the King  (Posjeta: 752 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zkarlov

• Volim domaću slaninu...
  • Administrator
  • Izuzetak
  • Spol: Muški
To Play the King
« : 16.07.2011. 23:48:31 »

Francis Urquhart, bezobzirni, ali i lukavi konzervativni političar uspjeva postati britanski premijer rušeći svu značajniju opoziciju. Njegovom opstanku na vrhu prijeti liberalni vladar i neke mračne tajne iz prošlosti.

Prijevode radi kolega passenger.

IMDb
Wikipedia
TV.com

Titlovi
« Zadnja izmjena: 17.07.2011. 00:22:39 King Eric »

"Glasajte za mene, jer vama će biti isto, a meni bolje"

Offline ds

• Regularni forumaš
  • *
Odg: To Play the King
« Odgovor #1 : 01.08.2011. 21:35:57 »
Mislim da bi prijevod trebalo stavit zajedno sa House of Cards i preimenovat u The House of Cards Trilogy jer je tako opće poznata. Postoji i treći dio, The Final Cut, također u četiri nastavka, pa pretpostavljam da će i on doći na red. Mislim da bi bilo puno jednostavnije da su sva tri prijevoda na istom mjestu.

PS Veliko hvala kolegi Passengeru na trudu  drinks

Offline djordje64

• Regularni forumaš
  • *
« Odgovor #2 : 12.09.2011. 15:10:44 »
Sa dužnim poštovanjem pitao bih šta se dešava sa prevodima za III i IV epizodu "To Play the King"?

Inače veliki sam ljubitelj i poštovalac BBC i ostalih Britanskih produkcija. Smatram ih visoko profesionalnim, serioznim i sa vrlo retkim promašajima. I kada su zabavni programi u pitanju nisu lišeni edukacije kroz humor i satiru. Možda nemaju tu popularnost kao američke ali serija "House of Cards" čiji je prvi deo emitovan 1990. dokazuje da vrednosti ne podležu prolaznosti. To važi, bar za mene, i za druge UK serije i TV filmove. Treba se samo podsetiti BBC-eve maestralne prezentacije svih Šekspirovih dela sa najvećim majstorima glume koje je britanska škola dala svetskom teatru, filmu i televiziju.
Pozdrav i zahvalnost g. passenger-u na izvanrednim prevodima.
Takođe pozdravljam admin.

Offline zkarlov

• Volim domaću slaninu...
  • Administrator
  • Izuzetak
« Odgovor #3 : 12.09.2011. 15:13:50 »
G. passenger će vjerojatno to prevesti kada uhvati vremena, a vi ćete se do tada morati malo strpjeti.
Poštovanje!

"Glasajte za mene, jer vama će biti isto, a meni bolje"

Offline djordje64

• Regularni forumaš
  • *
« Odgovor #4 : 15.09.2011. 09:44:14 »
Zahvaljujem na odgovoru g. zkarlov.
Strpeću se, kako da ne, pažljivo prateći nove prevode.
Pozdrav!!!

Offline passenger

• Prevoditelj
  • Regularni forumaš
« Odgovor #5 : 04.01.2012. 17:40:39 »
Isprike svima koji možda čekaju na dovršetak ove serije (kao i završnog dijela trilogije), ali iz osobnih razloga nisam bio u mogućnosti pozabaviti se ovime. Nadam se da ću do kraja ovog mjeseca to srediti.
Hvala.
Lestat...osobno...