Autor Tema: South Riding  (Posjeta: 986 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline inamay

• Prevoditelj
  • Heroj član
  • Spol: Ženski
  • divojka s juga
South Riding
« : 21.02.2011. 14:10:27 »

Opis:
Prema romanu Winifred Holtby, radnja ove mini serije obuhvaća 1930-e godine, kad je i Velika Britanija pogođena Velikom depresijom. Sarah Burton se vraća iz Londona u svoj rodni grad South Riding, u Yorkshireu, da bi preuzela posao ravnateljice škole za djevojke.
Od ostalih likova se pojavljuju najbolja učenica u školi Lydia Holly, prva vijećnica okruga Gđa Beddows, metodistički propovjednik Huggins, Sarahin potencijalni udvarač Joe Astell  i zemljoposjednik Robert Carne, u kojeg se Sarah polako zaljubljuje…
Scenarij za seriju je adaptirao Andrew Davies (Pride and Prejudice, Emma, Bleak House, Sense and Sensibility...)

Uloge: Anna Maxwell Martin, David Morrissey, Charlie May-Clark, Shauan Dooley, Brid Brennan, Katherine McGolpin, John Henshaw, Penelope Wilton i Douglas Henshall.

Žanr: drama

IMDb
Wikipedia
BBC

Titlovi
« Zadnja izmjena: 05.01.2012. 18:52:40 King Eric »
"Tea leaves; tea loves; loves tea; lives tea; leaves tea? Never."
~Swain

Online mijau

• Gasp!
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • Spol: Muški
  • I dislike so many things... and people.
Odg: South Riding (2011)
« Odgovor #1 : 21.02.2011. 15:02:52 »
Bloody hell! Andrew Davies, Anna Maxwell Martin i David Morrissey - ovo moram pogledati čim uhvatim vremena.  :)

Laugh loudly, laugh often, and most important, laugh at yourself.

Offline inamay

• Prevoditelj
  • Heroj član
  • divojka s juga
« Odgovor #2 : 21.02.2011. 15:21:20 »
Ma da i meni je promakla serija. :) Slučajno sam naišla na DVD najavu na Amazonu, pa i na to da je mini serija počela u nedjelju. Davies je genijalac za takve serije. smileyNO1
~Swain

Offline bossanova

• Heroj član
« Odgovor #3 : 21.02.2011. 16:11:35 »
Odlican opis, moze mala pomoc i kod Upstairs Downstairs? Hvala!

Offline inamay

• Prevoditelj
  • Heroj član
  • divojka s juga
« Odgovor #4 : 21.02.2011. 19:36:53 »
Odlican opis, moze mala pomoc i kod Upstairs Downstairs? Hvala!

Rješeno! Inače izašao je prvi nastavak serije South Riding i engleski titlovi. Idem sad baš pogledati, pa kasnije javim dojmove. :)

Evo pogledala sam i bit će dobra serija. Ovako gledajući prvi nastavak, rekla bih da je mješavina Pride and Prejudice, North and South (Armitage) i Jane Eyre, s malo humora i prilično realističnim prikazom života u vrijeme Velike depresije. David Morrissey je odličan kao uvijek, a Anna Maxwell Martin kao Sarah je također dobra.  Ostali likovi su isto zanimljivi, a simpatične su ove dvije učenice Lydia i Carneova kćer Midge. 
Kvragu, da imam više vremena, prevodila bih ali eto, netko će se već naći za to. Uglavnom preporučam ljubiteljima britanskih drama. smileyNO1
« Zadnja izmjena: 22.02.2011. 00:15:33 inamay »
~Swain

Offline inamay

• Prevoditelj
  • Heroj član
  • divojka s juga
« Odgovor #5 : 28.02.2011. 01:48:20 »
Ako nekoga slučajno zanima izašle su 720p HDTV x264 verzije za prva dva nastavka. Ja sam trenutno u nabavci drugog, čini se da će biti još jedna dobra epizoda.

U drugom nastavku
Spoiler for Hiden:
Sarah je u predbožićnoj kupovini u Manchesteru, gdje se neočekivano susreće s Robertom Carneom. On je odsjeo u istom hotelu.
~Swain

Offline inamay

• Prevoditelj
  • Heroj član
  • divojka s juga
« Odgovor #6 : 09.03.2011. 11:03:10 »
Eto pogledala sam i poslijednji nastavak. Moram reći da me prilično šokirao kraj. :o Definitivno nisam očekivala da će onako završiti. Pa serija je vrlo dobra, to ne osporavam, gluma je odlična, no priča se vjerovatno neće svidjeti nekima koji žele gledati neke vedre teme i ne vole kad je priča prerealistična. E sad pogodila sam kad sam na početku rekla da je priča nekakva mješavina djela Charlesa Dickensa i Elizabeth Gaskell.
Spoiler for Hiden:
Prati socijalnu tematiku tog vremena, svakodnevne tragedije, smrt, kao kod Gaskell, nitko nije siguran i nikad ne znaš tko će od likova umrijeti. Nisam pročitala knjigu Winifred Holtby i ne znam koliko je serija vjerna originalu, ali pročitala sam nešto o autoričinoj neuzvraćenoj ljubavi, te tragičnom kraju i ipak nisam očekivala da će jedan od glavnih glumaca poginuti. Bez obzira na taj neočekivani detalj, moglo bi se reći da serija ipak završava nekako pozitivno. Moje mišljenje je da su ipak trebali snimiti bar još jedan, ili dva nastavka jer mi se činilo da su u ta tri nastavka, prebrzo riješili priču korupcije, a osobito ljubavni trokut između Sarah, Joea i Roberta...
možda trebam ponoviti gledanje ali eto to je to.
Uglavnom preporučam gledanje. smileyNO1
~Swain