Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

BBC A History Of Horror With Mark Gatiss

Skok na sezonu: 1

 

Opis:

Glumac Mark Gatiss istražuje povijest horora u ovom trodijelnom BBC-jevom dokumentarnom serijalu. Počinje s eksperimentima nijemog filma, ide do klasičnog Hollywooda i zlatnih dana produkcijske kuće Hammer, a završava u 80-im godinama.
U zlatnoj eri hollywoodskog horora, od 1920. do 1940., pozabavit će se ikonama Lonom Chaneyem, Belom Lugosijem i Borisom Karloffom. Mark objašnjava kako su ovi filmovi odvažni i pionirski i kako je horor evoluirao od jednostavnog i subverzivnog do mračnog i izopačenog.
Nakon toga nastavlja sa svojim najdražim periodom: 1950-im i 60-im; razdobljem kojim je dominirao britanski Hammer koji je napisao nova pravila horora ubacivanjem seksa i brutalnosti. Svi njihovi horori snimljeni su u engleskim grofovijama.
Svoju odiseju završava istražujući američke filmove kasnih 60-ih i 70-ih, poput Noći živih mrtvaca i Teksaškog masakra motornom pilom. Ti uradci su možda kontroverzni, ali Mark priznaje da i oni imaju puno toga za ponuditi. Dobit će insajdersku priču od vodećih redatelja žanra, poput Johna Carpentera, Georgea Romera i Tobea Hoopera.


IMDb    TVDb   Wikipedia

 

Pripremio: LemonzOO

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: off
Prijava / registracija putem društvenih mreža