Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

Nobuta wo Produce

Skok na sezonu: 1
  • Epizoda:10
  • Prevedenih:10 (100%)
  • Status:Gotova
  • Žanr:drama, obiteljski
  • RSS za prijevode: RSS

 

Opis:

Produciranje Nobute japanska je destodijelna serija iz 2005. godine.
Kiritani  Šuži je srednjoškolac, omiljen u svome razredu. Veoma mnogo mu je stalo do toga što drugi misle o njemu .Da bi učvrstio ugled zvaničino najpopularnijeg  viđa se sa  Mariko, zvanično najljepšom djevojkom u školi. Uistinu mu se ona ne dopada i veoma mu je dosadna. Kiritani Šužiju je mnogo što dosadno u toj školi ali glumi i sebi i drugima da je veseo i zabavan.
Kusano Akira je učenik u istom razredu kao Šuži i on mu je sušta suprotnost. Akira je veoma neomiljen.. Ni najmanje mu nije stalo do tuđeg mišljenja. Govori i ponaša se ekscentrično slobodno i bahato njegovim šalama se nitko mu ne smije svi ga izbjegavaju kao nametljivog gnjavatora što on i jeste.
Šuži, kojemu je veoma mnogo stalo do svog ugleda  najpopularnijeg i najomiljenijeg u razredu ni pošto ne želi da bude viđen u društvu sa neslavnim Akirom. Avaj, Akira je izabrao baš Šužija da se na njega prilijepi i nastoji da mu postane prijatelj. Da li će uspjeti
Njihove sudbine krenu zajedničkim putem kada sablasna, čudna i drugačija od ostalih nova učenica dođe u razred i  postane meta okrutnog maltretiranja. Šuži i Kusano joj slučajno proteknu u pomoć. Kao zanimljiv izazov priliku da razbije dosadu Šuži prihvati Akirin prijedlog da tu stidljivu i u sebe zatvorenu novu učenicu učine najpopularnijom u cijeloj školi.
Nobuko Kotani, je njeno ime.  Šuži i Akira postaju njeni producenti  u strogo tajnom projektu Produciranje Nobute. Šužijev uvjet je bio da nitko ne sazna da on uopće komunicira sa čudakinjom Kotani  i gnjavatorom Akirom.
Ovo nije obični mejkover klasik jer  Šuži i Akira uspijevaju da učine  Kotani omiljenom bez da promijene njen izgled ili osobnost.
Ova  neobična priča o običnom životu japanskih srednjoškolaca je edukativna i za roditelje i djecu i za buduće režisere i snimatelje. Neuobičajeni uglovi snimanja inovativni položaji kamere i promjene osvjetljenja ovu seriju veoma oživljavaju i čine je dopadljivom.

 

 

IMDb     Wikipedia     TVDb

 

 

Pripremila: saba.msda

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: off
Prijava / registracija putem društvenih mreža