Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

The Kennedys

Skok na sezonu: 1
  • Epizoda:8
  • Prevedenih:8 (100%)
  • Status:Gotova
  • Žanr:drama, povijesni
  • RSS za prijevode: RSS

 

Opis:

U centru priče je Džosef P. Kenedi senior, koji je vođen željom za vlašću i moći, presudno uticao na svoje sinove da započnu političke karijere. Džozef je i sam tokom 1930-tih pokušavao da postane prvi katolički predsednik Sjedinjenih Američkih Država, ali stigao je “samo” do mesta ambasadora u Velikoj Britaniji. Njegova pro-nacistička izlaganja, koštala su ga kako diplomatske, tako i dalje političke karijere, pa je odlučio da ambicije ostvari kroz svoje sinove. Džozefa juniora i Džona F. Kenedeija, poznatog kao Džek. To izaziva veliku borbu između dva brata za očevu naklonost. Za obojicu je bilo važno da se dokažu kao vojnici tokom Drugog svetskog rata. Iako je očev favorit bio stariji sin, Džozef junior, koga je poslao da služi kao pilot, mlađi Džek dobija medalju za herojstvo ratne mornarice. Besan od ljubomore, Džozef junior zahteva da mu budu povereni sve teži zadaci, kako bi i on zaradio medalju, ali gine u akciji iznad Evrope.
Nakon toga, sva pažnja Džozefa seniora koncentrisana je na Džeka, iako on u početku ne pokazuje dovoljno želje, ali ni sposobnosti za bavljenjem politikom na najvišem nivou. Ipak, na očevo izričito insistiranje kandiduje se za Kongres, a nakon što uz pomoć očeve mahinacije oko brojanja glasova dobija izbore, sprema i kandidaturu za Senat. Pobeda na izborima za Senat otvara mu vrata ka konačnom cilju - ulasku u Belu kuću. Džekov put ka vrhu prate i ljubavni problemi u braku sa Žaklinom Džeki Kenedi. Džeki je ljubomorna na ljubavne “izlete” svog muža, a pogotovo za gotovo otvorenu vezu sa lepom asistetnkiljom Elen i čak preti mogućim raskidom, ali odustaje da ga to ne bi poremetilo u izbornoj trci.
Konačno, na izborima, 1960. godine, Džek Kenedi pobeđuje Ričarda Niksona najmanjom razlikom u istoriji predsedničkih izbora u Americi. Jedan od najzaslužinijih za pobedu je i njegov mlađi brat Robert “Bobi” Kenedi,koji je bio i šef izbornog štaba. Odmah nakon pobede, Džosef senior zahteva da Džek imenuje Bobija za Državnog tužioca. Iako Bobi u početku odbija da uđe u politiku, ni on ne uspeva da se odupre ambicijama dominantnog oca. Ipak, mnogo veći problem za Kenedijeve predstavljaju velike međunarodne političke krize koje izbijaju odmah po Džekovom ulasku u Belu kuću..…
U ulozi Džeka Kenedija pojavljuje se Greg Kiner, koga znamo iz uloga u filmovima “Mala gospođica Sanšajn” i “Dobro da bolje ne može biti”. Žaklinu Onazis glumi popularna Kejti Holms, Bobija Kenedija Beri Peper,a Džozefa seniora Tom Vilkinson, poznat po filmovima “Isterivanje Đavola iz Emili Rouz” i “Večni sjaj besprekornog uma”. Autor i scenarista serije je Stiven Kroniš, koji se proslavio kriminalističkim serijama “Profajler” i “24”.

 

 

IMDb     TVDb     Wikipedia

 

 

Pripremio: Dacia

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: off
Prijava / registracija putem društvenih mreža